Семифредо с бадемов крокант и хрупкави бисквити

Италианска полуледена прелест
Източник: Бон Апети
Дата: 03.05.2011
Семифредо с бадемов крокант и хрупкави бисквити
 
Необходими продукти:
3 жълтъка
70 г захар
250 мл сладкарска сметана
50 г ореховки
30 мл „Амарето“
1/2 пръчка ванилия

за кроканта:
30 г печени бадеми
20 г орехови ядки
50 г захар

за малиновия сос:
100 г замразени малини
50 г пудра захар
1–2 стръка прясна мента


Начин на приготвяне:
1
Семифредо с бадемов крокант и хрупкави бисквити

Крокантът се приготвя като захарта се сипва в подходящ съд с малко вода, докато се карамелизира. Прибавят се накълцаните ядки.

2
Семифредо с бадемов крокант и хрупкави бисквити 2

Сместа се изсипва върху хартия за печене и се оставя да изстине.


3
Семифредо с бадемов крокант и хрупкави бисквити 3

Семифредото се приготвя, като жълтъците се разбиват до пухкавост, към тях се прибавя захарта и разбиването продължава на водна баня, до разтопяването на захарта.


4
Семифредо с бадемов крокант и хрупкави бисквити 4

Ванилията и амаретото се добавят в яйчената смес, разбърква се и съдът се оттегля от огъня. Сметаната се разбива, докато стане пухкава и гъста. Когато яйчената смес поизстине, се изсипва в сметаната. Разбърква се добре.

 


5
Семифредо с бадемов крокант и хрупкави бисквити 5

 Изстиналият крокант се натрошава с помощта на нож.

6
Семифредо с бадемов крокант и хрупкави бисквити 6

Нарязаните надребно ореховки и крокантът се добавят към яйчената смес.(Отделя се малко от кроканта за поръсване).

7
Семифредо с бадемов крокант и хрупкави бисквити 7

Семифредото се сипва в шоли и се оставя в хладилник за около 2 часа.


8
Семифредо с бадемов крокант и хрупкави бисквити 8

Малиновият сос се приготвя, като всички продукти за него се сипват в блендер и се пасират с малко вода, след това сосът се прецежда през цедка.


9
Семифредо с бадемов крокант и хрупкави бисквити 9

Семифредото се изважда от шолите и се сервира в подходяща чиния, поръсено с крокант и гарнирано с малинов сос.

Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
ясно,аз сметаната въобще не съм я била.благодаря много и за рецептата,страхотен десерт за свети валентин с малиново сърце:)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Анна, единствената причина за която се сещаме е, че сметаната трябва да е добре разбита, т.е. да е пухкава и гъста. Това не е добре описано в рецептата и веднаага ще се коригираме. Сигурни сме, че при втори опит десертът ще стане перфектен:)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
стана уникално вкусно,но крема ми се полу4и много течен и си го хапвахме от купичките,така и не разбрах защо..
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


139 ДУШИ ОНЛАЙН
Юрукова се регистрира в сайта.
dd2 се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Бон Апети коментира рецептата Кибе в бял сос
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: