Семифредо „Френска нуга“

Фантастичен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 20.05.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 мл животинска сметана
50 мл десертно вино „Марсала“
250 г захар
150 г сладко от зелени смокини
150 г печени солени бадеми
10 г бурбонска ванилова захар
4 яйца

за соса:
200 г замразени малини
50 г захар


Начин на приготвяне:
1
Семифредо „Френска нуга“
Бадемите се накълцват. Около 50 г захар се карамелизира и в нея се разбъркват бадемите.
2
Семифредо „Френска нуга“ 2
Карамелизираните бадеми се прехвърлят върху силиконов килим, оставят се да се охладят и се натрошават.
3
Семифредо „Френска нуга“ 3
Сметаната се разбива с ваниловата захар, докато стане пухкава.
4
Семифредо „Френска нуга“ 4
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Разбиват се поотделно с по 100 г от захарта. Жълтъците трябва да удвоят обема си и да станат със светло жълт цвят.
5
Семифредо „Френска нуга“ 5
Белтъците трябва да станат на сняг.
6
Семифредо „Френска нуга“ 6
Белтъците трябва да станат на сняг.
7
Семифредо „Френска нуга“ 7
Смокините се режат на малки кубчета.
8
Семифредо „Френска нуга“ 8
В голяма купа се смесват жълтъците с карамелените бадеми и смокините, налива се и марсалата.
9
Семифредо „Френска нуга“ 9
Добавят се белтъците и сметаната, като се разбърква внимателно.
10
Семифредо „Френска нуга“ 10
Форма терин се покрива с намокрена хартия за печене. Сместа се изсипва във формата, покрива се с прозрачно фолио и се оставя във фризер за 4 часа.
11
Семифредо „Френска нуга“ 11
Малините се пасират със захарта и се прецеждат.
12
Семифредо „Френска нуга“ 12
Семифредото се изважда от формата. Реже се на парчета и се поднася с малиновия сос.



Съвет:
Ако не искате да консумирате сурови яйца, жълтъците разбийте на водна баня, а белтъците разбийте с горещ захарен сироп.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


227 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: