Селски пастет

Източник: Бон Апети
Дата: 04.06.2003
Селски пастет
 
Необходими продукти:
1/2 кг пилешки дробчета
2 филии хляб
5 с. л. заквасена сметана
100 г белен шам фъстък
3-4 с. л. свинска мас
1 кг кайма (смес)
1 стрък лук
1 стрък чесън
1-2 щипки джинджифил
1-2 щипки розмарин
1-2 щипки мащерка
1 яйце
50 мл ябълкова ракия
50 мл бренди
300 г бекон за облепване на формата
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Селски пастет
Хлябът се натрошава на трохи, смесва се със заквасената сметана и се разбърква. Лукът и чесънът се нарязват наситно.
2
Селски пастет 2
Дробчетата се смилат в кухненски робот, слага се свинската мас и отново се мели. Добавят се каймата, лукът и чесънът, подправя се с джинджифил, мащерка, розмарин, черен пипер и сол, наливат се ябълковата ракия и брендито и се разбива.
3
Селски пастет 3
Сместа се прехвърля в купа и се омесва на ръка. В хлебно-сметановата смес се поставя яйцето, разбърква се и се прибавя към месната смес заедно със смления на прах шам фъстък. Хубаво се разбърква и се изсипва в плътно облепена с беконови резени кексова форма.
4
Селски пастет 4
Върху сместа се подреждат резени бекон, така че да бъде обхваната отвсякъде. Покрива се с фолио и се пече на водна баня във фурна при температура 180 градуса 1 – 1 1/2 часа. След това отделилата се мазнина се отцежда, формата се обръща и пастетът се изважда.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
с какво би било подходящо да се поднесе освен кисели краставички:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


165 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: