Саворин на фурна

Източник: Георги
ТИТЛА: Чирак
Дата: 08.08.2015
Саворин на фурна
Саворин на фурна
Саворин на фурна
Саворин на фурна
Саворин на фурна
 
Необходими продукти:
1 кг саворин
1 връзка пресен лук
5 червени чушки
2-3 стръка целина
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка копър
40 г краве масло (за намазване)
500 г смлени домати (от консерва)
2-3 с. л. зехтин
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лукът се нарязва наедро и се запържва за 2-3 минути в зехтина.
2
Прибавят се чушките, нарязани на кубчета и наситнената целина.
3
След 3-4 минути се налива бялото вино, оставя се да кипне и се изчаква, виното да се изпари.
4
Към омекналите зеленчуци се добавят доматите. Кипва се и се посолява.
5
Рибата се нарязва на едри парчета и се слага на дъното на намаслена тава.
6
Отгоре се изсипват готовите зеленчуци и се поръсва със ситно нарязаните копър и магданоз.
7
Тавата се покрива с алуминиево фолио и ястието се пече около 30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.


Съвети:
Сервира се с охладено бяло вино „Мискат“, „Мускат“ или друго подходящо!
Да ви е сладко!

През есента и зимата, пресният лук може да се замени с 3 стръка праз, а пресните червени чушки - с такива, от туршия.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: