"Сашими"

Източник: Бон Апети
Дата: 28.05.2010
 
Необходими продукти:
1 лаврак (скумрия или мерлуза)
1 лист зелена салата
1 ч. л. паста уасаби
1 краставица за украса
соев сос на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лавракът се почиства и се филетира, като костите се отстраняват напълно.
2
Кожата се обелва и филетата се нарязват на малки ленти. Отново се измиват обилно с вода и се подсушават. Овкусяват се със соев сос и се оставят да престоят 10 минути.
3
В широка чиния върху листото зелена салата се подреждат лентите, овкусяват се с пастата уасаби и се декорират с тънки ленти краставица, на която предварително е отстранено семето.

 

Как се консумира:

И тук както при суши има купичка соев сос. Поставете малко уасаби върху парче сашими, но не прекалявайте, за да не развалите вкуса на суровата риба и за да не обидите майстора готвач. Някои видове сашими се сервират с джинджифил на прах вместо уасаби.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: