Сърца "Валентин"

Източник: Бон Апети
Дата: 13.02.2004
Сърца
 
Необходими продукти:
1 пакет суха сметана
прясно мляко за сметаната
резени банан и киви
готов шоколадов сос
200 г брашно
120 г маргарин
1 щипка сол
плодовете от 1 компот ягоди
2-3 капки есенция ром


Начин на приготвяне:
1
Сърца
Тестото се приготвя, като в купа се смесват брашното, маргаринът и солта. Бърка се с ръка, докато брашното поеме маргарина и се получат тестени трохи. Сипва се 1 с. л. вода и се меси, докато се получи твърдо маслено тесто. Покрива се с фолио и се оставя в хладилник, за да се стегне.
2
Сърца
Сметаната се разбива с млякото на сняг според указанията на производителя.
3
Сърца
Отпочиналото и охладено тесто се поставя между два листа домакинско фолио и се разточва тънка кора. От нея с помощта на сладкарска формичка се изрязват декоративни сърчица. Подреждат се в намаслена тава и се пекат при температура 200 градуса за не повече от 5-8 минути.
4
Сърца
Ягодовият сос се приготвя, като отцедените ягоди се овкусяват с есенцията ром. Пюрират се заедно със съвсем малко от течността на компота и се прецеждат през сито или цедка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


210 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: