Сърнешко-попски гювеч

Източник: Бон Апети
Дата: 30.01.2003
Сърнешко-попски гювеч
 
Необходими продукти:
600-700 г плешка от сърна
1 глава лук
200 г арпаджик
50 г краве масло
50-100 г бекон
4-5 ч. л. доматено пюре (около 50 г)
1 л червено вино
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
1 дафинов лист
3 зърна бахар
1 глава лук
1 парче целина
1-2 скилидки чесън
200-250 мл оцет
10 зърна черен пипер
1-2 дафинови листа
3-4 стръка карамфил
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Сърнешко-попски гювеч
Лукът, целината и чесънът за маринатата се нарязват наедро, заливат се с оцета и 1 л студена вода, слагат се подправките и се вари 10 минути. (Това е универсална марината за всеки дивеч.)
2
Сърнешко-попски гювеч 2
Маринатата се оставя да изстине напълно, след това в нея се слага месото и се оставя да престои 24-48 часа.
3
Сърнешко-попски гювеч 3
За да се обели лесно, арпаджикът се залива с вряла вода и престоява в нея, докато изстине. След това се бели, нарязва се и се запържва в маслото до зачервяване. Изважда се и се оставя настрана.
4
Сърнешко-попски гювеч 4
Лукът и беконът се нарязват надребно и се запържват за 1-2 минути в маслото, в което е пържен арпаджикът. Поръсва се с червен пипер, добавя се доматеното пюре и се залива с виното. Ври няколко минути, след което се прибавят арпаджикът, месото и предвидените подправки.
5
Сърнешко-попски гювеч 5
Ястието се изсипва в глинен гювеч, капакът се запечатва с тесто и се пече във фурна при температура 180 градуса около 2 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


119 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: