Сарми за Ивановден "Малък Иван"

Гост: Иван Матев или Супер Любо
Източник: Бон Апети
Дата: 07.01.2009
Сарми за Ивановден
 
Необходими продукти:
200 г пилешко бонфиле
200 г телешка шунка
100 г пушен кашкавал
10 филийки сирене „Гауда”
10 филийки сирене „Чедър”
7-8 стръка праз
2 домата
1 зелена чушка
2-3 в. ч. бяло вино
сол и зехтин на вкус
зрънца царевица за поръсване
1 кофичка кисело мляко
1 ч. ч. вода
2 с. л. соев сос
1 с. л. дижонска горчица
1 с. л. доматено пюре
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Сарми за Ивановден
Kиселото мляко се смесва в купа с малко вода, 2 с. л. соев сос, 1 с. л. дижонска горчица, доматено пюре и черен пипер.
2
Сарми за Ивановден
Пилешкото бонфиле се нарязва на жулиени, потапя се в маринатата и се оставя да престои 24 часа. От външните слоеве на праза се оставят кухи пурички, като сърцевината се отделя за пълнежа.
3
Сарми за Ивановден
Върху всяко парче телешка шунка се слагат филийка сирене "Чедър", парче праз и мариновано месо.
4
Сарми за Ивановден
Поръсва се със зрънца царевица и се завива на руло.
5
Сарми за Ивановден
Рулата се пъхват в пуричките от праз и се подреждат в дълбока тава за печене.
6
Сарми за Ивановден
Процедура се повтаря с филийките сирене "Гауда" и с пушения кашкавал, след което сармите се покриват с резени домат и шайби чушка.
7
Сарми за Ивановден
Поливат се със зехтин и бяло вино, покриват се с фолио и се пекат 20-30 минути във фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: