Сарми в тесто

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2003
Сарми в тесто
 
Необходими продукти:
400 г кайма
200 г ориз
2 домата
1 морков
2 глави лук
60 мл олио
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. джоджен
5–6 листа магданоз
1 ч. л. сол
1/2 кг брашно
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Сарми в тесто
Настърганите моркови и нарязаният наситно лук се задушават, прибавя се измитият и почистен ориз и се пържи, докато стане стъклен. Слагат се настърганите домати и червеният пипер, разбърква се и се долива 1/2 л вода.
2
Сарми в тесто 2
Плънката ври, докато оризът поеме течността. Накрая се овкусява с подправките, разбърква се и се сваля от огъня. Докато е гореща, се прибавя суровата кайма и се разбърква добре.
3
Сарми в тесто 3
Солта за тестото се разтваря в 250 мл вода. Брашното се пресява, поставя се в купа, налива се подсолената вода и се меси, докато се получи разтегливо тесто.
4
Сарми в тесто 4
От готовото тесто се правят малки топки, всяка от които се разточва на дебелина 2–3 мм и големина колкото длан. В тях се слага от плънката, завиват се сарми и се подреждат в предварително намаслена тава. Поръсват се с вода и олио и се пекат в предварително загрята фурна около 15–20 минути при температура 200 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: