Сарми със сок от нар

Невероятно вкусни
Източник: Бон Апети
Дата: 20.12.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 голяма прясна зелка
500 г кайма
2 глави лук
3 скилидки чесън
1 ч.ч. бисерен ориз
2 домата
¼ ч.ч. концентрат от нар
½ връзка кориандър
1 връзка мента
сок от ½ лимон
2 с.л. доматено пюре
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер
сол на вкус

за соса:
2 и ½ ч.ч. вода
2 с.л. доматено пюре
¼ ч.ч. концентрат от нар
1 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Сарми със сок от нар
Изрежете кочана на зелката и я сложете в тенджера с подсолена вода. Варете около 40 минути, докато листата омекнат.
2
Сарми със сок от нар  2
В тиган с малко олио запържете наситнения лук до златисто, добавете каймата и пържете, докато месото смени цвета си.
3
Сарми със сок от нар  3
Добавете настърганите домати, концентрата от нар, пресования чесън, доматеното пюре, наситнените мента и кориандър, измития ориз, солта, червения пипер, черния пипер и лимоновия сок. Разбъркайте и махнете от огъня.
4
Сарми със сок от нар  4
Разделете бланшираното зеле на листа. Навийте сарми от тях и плънката.
5
Сарми със сок от нар  5
Подредете ги плътно една до друга в подходящ съд.
6
Сарми със сок от нар  6
За сосът в купа смесете концентрата от нар, доматеното пюре, солта, черния пипер и водата.
7
Сарми със сок от нар  7
Залейте сармите.
8
Сарми със сок от нар  8
Покрийте съда с алуминиево фолио и печете на 180 градуса за около час и половина, отстранете фолиото и допечете за още 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

21.12.2024
Здравейте Симона, да, може. Поздрави от нас и весели празници:)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2024
Мога ли да заменя концентрата от нар с меласа от нар?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


244 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: