Сарми с пуешко по карловски

Лесни и апетитни
Източник: Бон Апети
Дата: 22.12.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кисела зелка
800 г месо от пуешки бут
250 г сланина
300 мл зелев сок
1 ч. л. червен пипер
олио за намазване


Начин на приготвяне:
1
Сарми с пуешко по карловски
Месото се реже на парчета, маже се с олио и се запича на сух тиган от всички страни, до златисто.
2
Сарми с пуешко по карловски 2
Сланината се реже натънко.
3
Сарми с пуешко по карловски 3
Зелевите листа се разполовяват, ако са големи. Върху тях се поставят резени сланина, отгоре парче месо, поръсва се с червен пипер и се завиват сарми.
4
Сарми с пуешко по карловски 4
Тава се маже с олио и се покрива с цели зелеви листа. Върху тях се слагат сармите, заливат се със зелевия сок, поливат се с малко олио и се покриват със зелеви листа.
5
Сарми с пуешко по карловски 5
Пекат се в загрята на 190 градуса фурна с вентилатор, до готовност – около 1 час и 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.01.2016
Много традиционно и много вкусно ястие за зимата!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: