Сарми с лапад, ориз и булгур

ТИТЛА: Експерт готвач
Дата: 06.04.2022
Сарми с лапад, ориз и булгур
 
Необходими продукти:
1–2 връзки лапад
1/2 ч.ч. ориз
1/2 ч.ч. булгур
1 глава лук
1 морков
4–5 стръка копър
червен пипер на вкус
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Избират се големи листа лапад, които се измиват и внимателно се премахва дебелата жилка по средата.
2
За плънката се задушават нарязаният на ситно лук и настърганият морков. Прибавят се оризът и булгурът и се запържват. Слагат се подправките, разбърква се и се наливат 2 ч.ч. вода. Оставя се на слаб огън да набъбнат оризът и булгурът.
3
С листата лапад и плънката се завиват сарми и се слагат в тавичка. Заливат се с 1-1,5 ч.ч. вода. Тавата се слага във фурната на 180 градуса и сармите се пекат до готовност.

Съвет:
По желание се сервират с кисело мляко.

Съвет:
По желание се сервират с кисело мляко.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


113 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: