Сарми по провансалски

Източник: Бон Апети
Дата: 15.02.2005
Сарми по провансалски
 
Необходими продукти:
2 сурови наденици
200-300 г свински бут
150-200 г грах
1 глава лук
4 скилидки чесън
12-15 бр. листа кисело зеле
1 телешки бульон
1 к. ч. ориз
30-40 г масло
2 с. л. доматено пюре
2 с. л. олио
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Сарми по провансалски
Оризът се слага във вряла вода, ври 1 минута, след което се отцежда. Свинското месо се нарязва на малки парчета. Чесънът се наситнява.
2
Сарми по провансалски 2
Лукът се запържва за 1-2 минути в предварително нагрято олио, добавя се маслото.
3
Сарми по провансалски 3
Когато маслото се разтопи, се слагат парченцата свинско месо. Запържва се на силен огън 3-4 минути, така че месото да побелее леко.
4
Сарми по провансалски 4
Добавят се наситнените скилидки чесън. Посолява се и се поставя доматеното пюре. Маха се от котлона, изсипват се изцеденият ориз и грахът.
5
Сарми по провансалски 5
В средата на зелевия лист се слагат парче сурова наденица и плънка. Оформят се сарми.
6
Сарми по провансалски 6
Сармите се нареждат в тенджера. Налива се гореща вода, така че да ги покрие, стрива се бульонът. Затискат се с чиния и се варят 1 час.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: