Сарми по манастирски

Петропавловски манастир
Източник: Бон Апети
Дата: 22.12.2007
Сарми по манастирски
 
Необходими продукти:
листа от кисело зеле
200 г ориз
2 стерилизирани домата
1 зелена чушка
1 глава лук
2-3 стръка джоджен
3-4 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
шарена сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Сарми по манастирски
Лукът се нарязва наситно и се задушава в загрятото олио. Добавя се почистената от семето и нарязана надребно чушка.
2
Сарми по манастирски 2
Сипва се оризът, разбърква се и се пържи, докато стане "стъклен".
3
Сарми по манастирски 3
Подправя се със сол и червен пипер, добавят се нарязаните домати и се налива вода, колкото да покрие продуктите. Къкри на тих огън, докато оризът е почти готов.
4
Сарми по манастирски 4
В зелевите листа се сипва от плънката и се завиват сарми. Подреждат се в дълбока тенджера и се поръсват с шарена сол. Заливат се с вода, похлупват се с чиния и се варят около 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.03.2014
Много ми харесаха. Отдавна исках да я пробвам - браво за рецептата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: