Сарми по китайски в микровълнова фурна

Източник: Бон Апети
Дата: 03.01.2005
Сарми по китайски в микровълнова фурна
 
Необходими продукти:
1 голяма глава прясно зеле
200 г свинска кайма
1 ч. ч. дългозърнест ориз
1/2 стрък праз
50 г бадемови ядки
1 пилешки бульон
3-4 резена джинджифил (1/2 ч. л. сух)
3 с. л. соев сос
1/4 ч. л. сусамово олио
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Сарми по китайски в микровълнова фурна
Кочанът се отстранява и зелето се сварява за 10 минути в кипнала вода, под капaк. (Поставя се с отвора надолу.) Оризът се залива с 1 ч. ч. топла вода и се задушава на средна мощност на микровълнова фурна под капак, докато поеме водата.
2
Сарми по китайски в микровълнова фурна 2
Каймата се омесва с наситнените праз и джинджифил, 2 с. л. соев сос, сусамовото олио, солта и черния пипер. Добавят се смлените бадемови ядки и охладеният ориз, омесва се.
3
Сарми по китайски в микровълнова фурна 3
Зелето се охлажда, листата му се отделят, кочанчетата се отстраняват. Завиват се сарми, нареждат се в йенска тенджера (2 литра) и се заливат с разтворения в 300-400 мл топла вода бульон. Слага се 1 с. л. соев сос, захлупва се с чиния, пече се 30 минути на средна степен в микровълнова печка под капак.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: