Сарми от прясно зеле с телешко

Източник: Бон Апети
Дата: 21.10.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 зелка (1 кг)
2-3 с. л. оцет
2-3 щипки сол
250-300 г телешка кайма
1 глава лук
4-5 стръка магданоз
1 кубче телешки бульон
1 ч. ч. ориз
2 щипки настърган бахар
2 щипки канела
1-2 щипки сол
5 домата
1 скилидка чесън
4-5 стръка магданоз
2-3 с. л. олио
1-2 щипки босилек


Начин на приготвяне:
1
Сарми от прясно зеле с телешко
Кочанът се отстранява и зелката се поставя с основата надолу в тенджера с кипяща вода. Посолява се, наливат се няколко лъжици оцет и се вари 10-15 минути под капак. След това се охлажда в леденостудена вода и листата се отделят.
2
Сарми от прясно зеле с телешко 2
Оризът се изсипва в 2 ч. ч. вряща вода, в която е стрит бульонът. Сварява се, като се изчаква да поеме цялата вода. Нарязаният наситно лук се смесва с каймата. Ароматизира се с канела и бахар, посолява се, поръсва се с наситнен магданоз. Добавя се охладеният ориз и се смесват добре.
3
Сарми от прясно зеле с телешко 3
Жилавата част на зелевите листа се отстранява, поставя се малко от плънката и се завиват сарми.
4
Сарми от прясно зеле с телешко 4
Сърцевината на зелката се нарязва наситно и се слага на дъното на тенджерата. Отгоре се нареждат сармите, затискат се с чиния и се налива вряла вода, която да е на нивото им. Посолява се и се вари около 30 минути.
5
Сарми от прясно зеле с телешко 5
За да се приготви сосът, доматите се нарязват и се смилат заедно с чесъна, босилека, магданоза и солта. След това се прехвърлят в тенджерка, налива се олио и се вари 10 минути. Сармите се сервират полети със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


121 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: