Сарми от марули в бульон

Източник: Бон Апети
Дата: 13.06.2003
Сарми от марули в бульон
 
Необходими продукти:
1-2 марули
100 г кайма
200 г пилешки дроб
2 стръка лук
2 тиквички
1 домат
2-3 с. л. олио
2 с. л. соев сос
1 кубче пилешки бульон


Начин на приготвяне:
1
Сарми от марули в бульон
Листата на марулите се попарват за около 30 секунди в кипнала подсолена вода, след което се изваждат и се прехвърлят в купа с леденостудена вода.
2
Сарми от марули в бульон 2
Лукът се нарязва на колелца, тиквичката и доматът – на много фини кубчета. Дробчетата се поставят в блендер и се накълцват, но не на пюре, а на малко по-едро.
3
Сарми от марули в бульон 3
Лукът се запържва за около 30 секунди в силно загрятото олио. Добавят се тиквичките, дробчетата и доматите, разбърква се и се пържи, докато течността от доматите се изпари. Слага се каймата, овкусява се със соев сос и се пържи, докато остане на мазнина.
4
Сарми от марули в бульон 4
Във всяко листо маруля се сипва от плънката и се завиват сарми. (Когато листата маруля са по-малки, се взимат по 2 листа и се поставят на кръст.) Сармите се заливат с разтворения във вода бульон (бульонът трябва да ги покрие), затискат се с чиния и се варят на умерен огън около 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

10.05.2016
Да, Евгени, точно така - тиквичките се добавят към запържения лук, заедно с дробчетата и доматите. В стъпка 3 на рецептата е направена необходимата корекция. Благодарим ти за вниманието. Надяваме се, ястието да ти е харесало.
1.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2016
Здравейте! Къде отидоха тиквичките? Предполагам, че са заедно с доматите, но все пак да питам. Благодаря! После ще пиша как са се получили.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: