Сарма салата

Идеална за жегите, чудесно си партнира с добре изстудена ракийка
Източник: Бон Апети
Дата: 31.05.2013
Сарма салата
 
Необходими продукти:
10 хубави листа маруля
1 краставица
4 моркова
1 връзка репички
100 г маслини „Каламата“

за дресинга:
150 г цедено кисело мляко
50 мл зехтин „Екстра върджин“
1/2 връзка копър
40 г орехи
1/4 ч. л. чесън на прах
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Сарма салата

Марулята се измива и листата се оставят цели. Морковите и карставицата се обелват и се нарязват на пръчици. От маслините се отстраняват костилките, репичките се почистват и се нарязват натънко. Всичко без марулята се слага в купа.

 


2
Сарма салата 2

В друга купа се сипват киселото мляко, зехтинът, наситнените копър и орехи, и се овкусява със сол и чесън на прах.

 


3
Сарма салата 3

Зелнчуците и маслините се заливат с дресинга и се рабъркват.

 


4
Сарма салата 4

Салата се разпределя в листата от маруля и се завиват сарми. Поднася се веднага.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


214 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: