Сарма кебап по селски

Източник: Бон Апети
Дата: 27.12.2004
Сарма кебап по селски
 
Необходими продукти:
500 г свински гърди
100 г пушена сланина
200-250 г стерилизирани печурки
4 големи листа кисело зеле
2 стерилизирани домата
1 1/2 глава лук
4-5 стръка магданоз
5 с. л. олио
1 щипка кимион
3-4 с. л. червено вино
1 ч. л. чубрица
1 щипка сол
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Сарма кебап по селски
Месото се обезкостява, нарязва се на дребни късове и се маринова в червено вино, чубрица, черен пипер и сол поне за 20 минути.
2
Сарма кебап по селски 2
Лукът се нарязва наедро и се карамелизира за 5-10 минути в предварително загрято олио. Силата на котлона се увеличава и се добавя месото. Леко се запържва, след което се задушава 10-15 минути под капак. Добавят се доматите, наситненият магданоз, поръсва се с кимион и сол. Разбърква се.
3
Сарма кебап по селски 3
Кочанчето на зелевите листа се отстранява.
4
Сарма кебап по селски 4
Сармите се увиват, като във всяка се слага по малко от гъбите и от месото. В подходящ съд се разпределят тънки ивици сланина. Върху всяка се поставя по една сарма. Наливат се равни количества зелев сок и вода, като течността трябва да стигне до средата на сармите. Пече се около час в предварително загрята до 150-160 градуса фурна, под капак. Към края сармите могат да се поръсят с червен пипер и да се запекат.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: