Сардински сладки

Лесен за приготвяне традиционен десерт от Сардиния
Източник: Бон Апети
Дата: 14.03.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г брашно
150 г краве масло (студено)
150 г захар
100 г стафиди
300 г печени лешници
2 яйца
50 мл ром
кората от 1 лимон

за глазурата:
160 г пудра захар
1 белтък
няколко капки лимонов сок


Начин на приготвяне:
1
Сардински сладки
Стафидите се накисват в рома и се оставят да се напоят. В купа се смесват нарязаното на кубчета масло, захарта и брашното.
2
Сардински сладки 2
Сместа се претрива с ръце, за да се получат трохи.
3
Сардински сладки 3
Прибавят се смлените лешници, предварително отцедените стафиди, лимоновата кора и яйцата.
4
Сардински сладки 4
Замесва се твърдо тесто.
5
Сардински сладки 5
Разточва се и от него се изрязват триъгълници. Ако тестото омекне, за кратко се прибира в хладилника.
6
Сардински сладки 6
Пекат се в загрята на 180 градуса фурна за 20 минути и се оставят да се охладят.
7
Сардински сладки 7
Глазурата се приготвя, като пудрата захар се пресява и се смесва с леко разбития белтък и малко лимонов сок.
8
Сардински сладки 8
Сладките се глазират, оставят се да изсъхнат добре и са готови за консумация.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

28.12.2016
Станаха много вкусни. Направих ги за Коледа.
3.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2014
да
2.
Изпрати
лично съобщение

14.06.2014
топят се в устата
1.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2014
да
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


148 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: