Сaпаревска баница

Гости: Севдалина и Валентин Спасови
Източник: Бон Апети
Дата: 01.04.2006
Сaпаревска баница
 
Необходими продукти:
1 пакет точени кори
200 г орехи
3 стръка праз лук
1 ч. ч. ориз
1 к. ч. олио
1 с. л. гранулирана зелена подправка


Начин на приготвяне:
1
Сaпаревска баница
Празът се нарязва наситно и се запържва в 1 к. ч. предварително нагорещено олио. Добавя се гранулираната подправка, сипва се почистеният ориз и когато стане стъклен, се наливат 7-8 ч. ч. гореща вода. Когато е готова, плънката се оставя да изстине.
2
Сaпаревска баница 2
Една кора се отделя настрана и се оставя сурова. Всяка от останалите се изпича от двете страни до златисто на плочата на котлона, като енергично се върти, за да не изгори.
3
Сaпаревска баница 3
Орехите се смилат. Нагорещява се олио и с него се подмазва тавата. Слага се една кора, полива се с малко от нагорещеното олио, поръсва се с част от плънката и със смлени орехи.
4
Сaпаревска баница 4
Баницата се приготвя, като корите се слагат по две и се покриват с плънката по описания начин. Най-отгоре се слага суровата кора и се полива с олио. Баницата се пече в предварително загрята фурна до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.11.2017
Плънка за баница ли се приготвя или оризова супа? Хе, хе, ако една чаена чаша ориз се залее със седем или осем чаени чаши вода се получава чорба! Правилното съотношение е 1:1,8 за ориз басмати , 1:2,3 за перлен ориз и 1: 3,5 за кафяв ориз, защото той се вари продължително и излишната вода се изпарява. Тези пропорции многократно са пробвани от мен.)))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: