Сандвичи Крок Мосю

Източник: Бон Апети
Дата: 07.10.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 филии хляб
500 мл прясно мляко, затоплено
40 г сирене „Грана падано”
1 щипка индийско орехче
400 г сирене „Гауда”
400 г пражка шунка на слайсове
2 с. л. брашно
2 с. л. краве масло
3 с. л. дижонска горчица


Начин на приготвяне:
1
Сандвичи Крок Мосю
Филийките се поставят в тава и се пекат до златисто в загрята на 240 градуса фурна на грил програма.
2
Сандвичи Крок Мосю 2
Маслото се загрява и в него се запържва брашното до златисто. Налива се затопленото мляко и се бърка енергично, докато се получи гладък гъст бешамел.
3
Сандвичи Крок Мосю 3
Оттегля се от огъня и се подправя със сол, пипер и индийско орехче и настъргано сирене „Грана падано”. Разбърква се.
4
Сандвичи Крок Мосю 4
Препеченият хляб се маже тънко с горчицата. Две по две филийките се слепват като между тях се разпределя шунката и нарязаното на тънко сирене „Гауда“ (малко от него се отделя за запичане).
5
Сандвичи Крок Мосю 5
Сандвичите се заливат с бешамела и се покриват със заделеното и настъргано сирене. Пекат се в загрята на 220 градуса фурна с вентилатор за около 10 минути.
6
Сандвичи Крок Мосю 6
Изваждат се от фурната, разрязват се надве и се поднасят веднага.
Подобни рецепти:
Коментари (20)
20.
Изпрати
лично съобщение

09.10.2023
Наистина е много вкусно, но са толкова засищащи, че дори един сандвич е много за един човек. Не са сухи дори на следващия ден и стават за из път за децата, защото нищо не пада и не цапа.
19.
Изпрати
лично съобщение

04.10.2018
Следващият път ще сложим и хартия за печене ;)
18.
Изпрати
лично съобщение

07.09.2017
Нямах такива сирена, затова използвах само кашкавал.
17.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2016
Много вкусни сандвичи! Аз ги приготвих с моцарела, понеже е безсолна :)
16.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2015
Интересна идея. Ще се пробва.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


311 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: