Сандвич с риба

Овкусен с интересен сос
Източник: Бон Апети
Дата: 14.08.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г филе от нилски костур
240 г майонеза
150 г пресни малини
1/4 ч. л. пушен червен пипер
1 щипка чили на прах
2 домата
2 глави червен лук
4 хлебчета
рукола за гарниране
зехтин за намазване
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Сандвич с риба
Малините се пюрират, прецеждат се, смесват се с пушения червен пипер, чилито, майонезата и сол на вкус и се разбърква.
2
Сандвич с риба 2
Рибата се нарязва на парчета, намазва се със зехтин, посолява се, поръсва се с черен пипер и се готви на плоча.
3
Сандвич с риба 3
Доматите и лукът се режат на шайби, мажат се със зехтин, посоляват се и също се готвят на плоча, като доматите се готвят за кратко, а лукът – докато започне леко да се карамелизира.

4
Сандвич с риба 4
Хлебчетата се разрязват надве, намазват се със зехтин и се запичат на плоча.
5
Сандвич с риба 5
Долната част на питките се намазва с малиновата майонеза и отгоре се слагат листенца рукула.
6
Сандвич с риба 6
Следват шайба домат, парче риба, сос и шайба лук.
7
Сандвич с риба 7
Накрая се покрива с горната част от хляба.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

01.10.2017
Ох, ще ми бъде твърде любопитно да срещна човек, който/която може наведнъж и безпрепятствено да отхапе от този сандвич. Иначе изглежда красиво и навярно е вкусен, но никак не е практичен. Предполагам, че изящността му ще трае само до поднасянето, а след това ще се наложи да се разчлени поне на две хоризонтални части. )))))
2.
Изпрати
лично съобщение

31.08.2015
Йоана, можеш да използваш филе (без кости) от всяка една твоя любима риба. Ще се получи добре и с филе от пъстърва, от скумрия, от лаврак и дори от сьомга.
1.
Изпрати
лично съобщение

17.08.2015
Доста интересна идея. Звучи като апетитна комбинация. С каква друга риба би могло да се приготви?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


128 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: