Сандвич с кашкавал и шпеков салам

С нежен бешамел, запечен кашкавал и вкусен шпеков салам – тези топли сандвичи са истинска наслада за небцето
Източник: Бон Апети
Дата: 25.05.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 филии хляб (за тост)
250 мл прясно мляко (затоплено)
1 щипка индийско орехче
200 г кашкавал
100 г Шпеков салам
1 с. л. брашно
1 с. л. краве масло
1 с. л. дижонска горчица
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Сандвич с кашкавал и шпеков салам
Хлябът се запича за 10 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
2
Сандвич с кашкавал и шпеков салам 2
Кашкавалът се настъргва.
3
Сандвич с кашкавал и шпеков салам 3
Саламът се реже на тънки парчета.
4
Сандвич с кашкавал и шпеков салам 4
Маслото се загрява и в него до златисто се запържва брашното.
5
Сандвич с кашкавал и шпеков салам 5
Налива се затопленото мляко и се бърка енергично, докато се получи гладък гъст бешамел.
6
Сандвич с кашкавал и шпеков салам 6
Оттегля се от огъня и се подправя със сол, черен пипер и индийско орехче. Разбърква се.
7
Сандвич с кашкавал и шпеков салам 7
Препечените филийки се мажат тънко с горчицата.
8
Сандвич с кашкавал и шпеков салам 8
Върху една филия се поръсва настърган кашкавал, слагат се парчета салам и отново се поръсва с настърган кашкавал (част от настъргания кашкавал се заделя за накрая).
9
Сандвич с кашкавал и шпеков салам 9
Захлупва се с друга филия, с намазаната страна надолу. Така се приготвят всички сандвичи и се редят в тава.
10
Сандвич с кашкавал и шпеков салам 10
Сандвичите се заливат с бешамела и се поръсват с останалия кашкавал.
11
Сандвич с кашкавал и шпеков салам 11
Пекат се около 10 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

13.09.2021
Българска лазаня :)
2.
Изпрати
лично съобщение

06.04.2019
Вкусна закуска!
1.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2018
Много вкусна и сочна закуска! Аз добавих и чубрица накрая.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: