Самоса с кайма

Африканският вариант на типично индийските хлебчета:)
Източник: Бон Апети
Дата: 05.01.2012
Самоса с кайма
 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г брашно
5 г сол
20 мл олио
100 мл хладка вода

за плънката:
250 г телешка кайма
1/2 глава лук
20 мл олио
сокът от 1/2 лимон
1/4 ч. л. сухо люто чили
2 г куркума
1/2 ч. л. кориандър на зърна
15 г корен джинджифил
2–3 стръка прясна мента
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Самоса с кайма

Продуктите за тестото се слагат в купа и се омесва гладко тесто. Увива се във фолио и се оставя да почине в хладилник за 40 минути.


2
Самоса с кайма 2

В тенджера се сгорещява олио, слагат се джинджифила, нарязан наситно, куркумата, чилито, кориандъра и наситнения лук.


3
Самоса с кайма 3

Добавя се каймата и се пържи докато стане на трохи. Овкусява се със сол и черен пипер и се оставя да изстине. Прибавят се сокът от лимон и наситнените листа мента.


4
Самоса с кайма 4

Тестото се разделя на 4 топки и се разточват тънки кръгове.


5
Самоса с кайма 5

Разрязват се надве, прихлупват се и залепват по краищата, като се намазват с вода.


6
Самоса с кайма 6

В готовите джобчета се слага от плънката и отвора се залепва с притискане.


7
Самоса с кайма 7

Пържат се на маслена баня за 2–3 минути, до златисто.


8
Самоса с кайма 8

Изваждат се върху хартия запечене, за да се отцедят от излишната мазнина и след това сеподнасят.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: