Самоковска картофена торта

Гости: сестри Аджови
Източник: Бон Апети
Дата: 13.03.2004
Самоковска картофена торта
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
6 яйца
250–300 г кашкавал
250–300 г сирене
1 майонеза (200 г)
1 буркан кисели краставички
резени морков и маслини за декорация
1 ч. л. оцет
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Самоковска картофена торта
Картофите се обелват и се сваряват в подсолена и подкиселена с оцета вода. Яйцата също се сваряват.
2
Самоковска картофена торта 2
Четири от сварените яйца, сиренето, кашкавалът, киселите краставички и картофите се настъргват. С 1/2 от настърганите картофи се покрива дъното на тава за печене, така че да се получи блат (нужно е да се използва тава с подвижно дъно).
3
Самоковска картофена торта 3
Покрива се с 1/2 от майонезата, поръсва се с половината от настърганото сирене, след това от кашкавала, киселите краставички и от яйцата. По същия начин се прави втори ред, като се завършва с настърган кашкавал.
4
Самоковска картофена торта 4
Останалите яйца се нарязват на тънки ивички и заедно с резените морков, кисели краставички и маслините (без костилки) се декорира тортата във формата на часовник. Преди да се консумира, трябва да престои в хладилник поне 3 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

24.02.2019
Винаги става много добре и търпи модернизации - в общи линии рецепта "изпразни хладилник". Аз слагам между редовете малко настърган колбас и вместо чиста майонеза правя чеснов сос (майонеза, кисело мляко, сол и чесън на прах) - така става по-сочна.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


138 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: