Самърсаклъ (Чесновка)

Гост: Есил Дюран (Повторение)
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Самърсаклъ (Чесновка)
 
Необходими продукти:
1 пакет юфка (800 г)
2 кофички кисело мляко (2%)
1 пакет масло (125 г)
1 глава чесън


Начин на приготвяне:
1
Самърсаклъ (Чесновка)
Юфката се слага в тенджера с подсолена вода и се вари до готвност. След това се изплаква със студена вода, отцежда се и се прехвърля в стъклена купа.
2
Самърсаклъ (Чесновка) 2
Скилидките чесън се почистват и се пасират. Киселото мляко се разбива като за таратор, но без в него да се налива вода.
3
Самърсаклъ (Чесновка) 3
Юфката се залива с разбитото кисело мляко, разбърква се и се овкусява с чесъна.
4
Самърсаклъ (Чесновка) 4
Маслото се разтопява и накрая се добавя към чесновката. Разбърква се и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


127 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: