Сълзици със сирена

Красиви и изкусителни
Източник: Бон Апети
Дата: 07.01.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г краве масло (студено)
100 г крем сирене
100 г брашно

за плънката:
100 г сирене „Чедър“
100 г краве сирене
1 яйце
1 с. л. дижонска горчица
1 с. л. черен сусам
1 с. л. бял сусам
1/2 ч. л. риган


Начин на приготвяне:
1
Сълзици със сирена
Маслото се реже на кубчета и се разбърква много добре с ръце, заедно с брашното и крем сиренето.
2
Сълзици със сирена 2
Оформя се като квадрат и се увива с фолио за свежо съхранение. Прибира се в хладилник за 30 минути.
3
Сълзици със сирена 3
След това се разточва на правоъгълник, върху набрашнен плот. Прегъва се като книга, за да се получат три пласта. Завърта се, пак се разточва и отново се прегъва. Тази стъпка се повтаря още 2 пъти. Прибира се в хладилник за 1 час.
4
Сълзици със сирена 4
Отново се разточва и се прегъва, и се прибира в хладилник за час. След това се разточва в правоъгълна форма и краищата се изравняват.
5
Сълзици със сирена 5
Намазва се с горчицата. Поръсва се с настърганите сирена и ригана.
6
Сълзици със сирена 6
Двете дълги страни се завиват към средата.
7
Сълзици със сирена 7
Намазва се с разбито яйце и хубаво се поръсва със сусам. Прибира се в хладилник за час.
8
Сълзици със сирена 8
Нарязва се на парчета с широчина от 1 см, които се подреждат в тава, застлана с хартия за печене.
9
Сълзици със сирена 9
Пекат се 15–20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

23.07.2018
Благодаря, пробвах рецептата и много добре се получиха.
2.
Изпрати
лично съобщение

19.06.2018
Да, Ирена, може да ги направиш и с друго брашно.
1.
Изпрати
лично съобщение

07.06.2018
Здравейте, харесвам идеята за солени сълзици, но искам да попитам дали ще се получи добре рецептата ако използвам пълнозърнесто или грахамено брашно, защото не консумирам бяло?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


284 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: