Салатата на шефготвача

Колкото шефготвачи по света, толкова и варианти на прочутата салата. Вижте нашия!
Източник: Бон Апети
Дата: 19.08.2011
Салатата на шефготвача
 
Необходими продукти:
300 г салати микс (айсберг, зелена салата, червена салат
175 г бекон
225 г пилешко роле
75 г синьо сирене
1 авокадо
2 чери доматчета
2 твърдо сварени яйца

за дресинга:
150 мл животниска сметана
1 ч. л. дижонска горчица
1 с. л. майонеза
1 с. л. бял винен оцет
сокът от 1/2 лимон
100 мл зехтин
2 скилидки чесън
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салатата на шефготвача

Салатите се накъсват в купа. 


2
Салатата на шефготвача 2

Беконът се нарязва на тънки ленти и се запича в сух тиган, докато стане хрупкав.


3
Салатата на шефготвача 3

Ролето се реже на тънки ленти, сиренето и авокадото – на кубчета. 


4
Салатата на шефготвача 4

Чери доматчетата се разполовяват, а твърдо сварените яйца се режат на филийки. 


5
Салатата на шефготвача 5

Сметаната, горчицата, майонезата, оцетът, сокът от лимон и зехтинът се разбиват добре. Прибавя смачканият и претрит със сол чесън.


6
Салатата на шефготвача 6

Салатата се овкусяват с половината от дресинга, добавят се чери доматите, варените яйца, авокадото и сиренето. Гарнира се с пилешкото роле и чипса от бекон.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: