Салатата на фараона

Ресторант "Da Mino", Италия
Източник: Бон Апети
Дата: 20.09.2008
Салатата на фараона
 
Необходими продукти:
1 бр. пилешки гърди
1 бр. лоло росо (червена салата)
1 бр. радичо
3-4 връхчета розмарин
2-3 листа салвия
1 клонка мащерка
2-3 филета аншоа (паста с аншоа)
12 с. л. зехтин
4 с. л. лимонов сок
1/3 ч. л. сол
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салатата на фараона
Пилешките гърди се пържат в сгорещено олио, като се подправят с рoзмарин, салвия и мащерка. Нарязват се на тънки филийки.
2
Салатата на фараона  2
Листните зеленчуци се нарязват и се подрежат в чиния.
3
Салатата на фараона  3
В купичка се смесват зехтин, лимонов сок, сол и черен пипер.
4
Салатата на фараона  4
Зеленчуците се заливат с приготвения дресинг. Отгоре се поставят филийките пилешко.
5
Салатата на фараона  5
Салатата се овкусява с няколко филета аншоа (или паста с аншоа) и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


168 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: