Салата "Валентин" в сос от синьо сирене и каперси

Източник: Бон Апети
Дата: 14.02.2003
Салата
 
Необходими продукти:
150 г сирене "Ементал" (кашкавал тип "Балкански")
8 рулца от раци
1 зелена салата
1 авокадо
100 г синьо сирене
1 с. л. каперси
100 мл зехтин
1 ч. л. горчица
2-3 с. л. лимонов сок
1 с. л. ябълков оцет
2-3 щипки сол


Начин на приготвяне:
1
Салата
Авокадото се разрязва внимателно на две и костилката се изважда. С ножче се правят квадратни разрези в месестата част на плода до достигане на кората. Парченцата се изваждат с лъжица и се слагат в салатиера.
2
Салата
Салатата се измива, подсушава се и се накъсва наситно. Сиренето се нарязва на кубчета, а рулцата от раци - на кръгчета. Всички съставки се поставят в салатиерата при авокадото и се разбъркват.
3
Салата
Синьото сирене за дресинга се намачква с вилица и в него постепенно се налива зехтинът, като непрекъснато се разбърква. Добавят се останалите съставки, като каперсите се нарязват наситно. Дресингът се разбърква добре и с него се поливат оформените порции салата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


158 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: