Салата "Цезар" с пиле

Източник: Бон Апети
Дата: 11.08.2003
Салата
 
Необходими продукти:
200–300 г филе от пиле
4–5 картофа (700 г)
6–7 с. л. зехтин
2 филии сух хляб
1 маруля
сирене "Пармезан" за поръсване
2 с. л. зехтин
сок от 1 лимон
1 ч. л. риган
1 яйце
8 с. л. зехтин
2 с. л. олио
3 с. л. лимонов сок
1 филе аншоа
1 с. л. горчица
1 ч. л. сос "Уорчестър"
1 скилидка чесън
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Салата
Картофите се нарязват на кубчета и се сваряват в 2 с. л. вода за около 7–8 минути в микровълнова фурна на максимална мощност. След като времето за варене изтече, картофите не се изваждат от фурната, а се оставят да престоят 5 минути.
2
Салата
В купичка се смесват всички продукти за маринатата и се разбъркват добре.
3
Салата
В пилето се правят напречни разрези, маринова се и се оставя да престои около 30 минути.
4
Салата
Приготвят се кротони, като от хляба се нарязват малки кубчета и се запържват в сгорещения зехтин до зачервяване. Изваждат се и в същата мазнина за не повече от минута и половина се запържва маринованото пилешко.
5
Салата
Дресингът се приготвя, като се кипва вода и в нея се вари яйцето точно 1 минута. Обелва се, разбива се с миксер или тел и се прибавят счуканата скилидка чесън и всички останали съставки за дресинга. Разбива се много добре.
6
Салата
При сервиране в чинията се прави канапе от нарязаната наситно маруля, добавят се сварените картофи, нарязаното на кубчета пилешко филе, кротоните и накрая всичко се полива с 2–3 с. л. от дресинга. По желание всяка порция се поръсва със сирене "Пармезан".
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


212 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: