Салата „Цезар“ с бекон

Типична американска рецепта
Източник: мария колева
ТИТЛА: Чирак
Дата: 21.06.2015
Салата „Цезар“ с бекон
 
Необходими продукти:
за соса:
2 с. л. майонеза
1 ч. л. горчица
1/2 ч. л. лимонов сок
50 г сирене „Пармезан“ (или друго твърдо сирене)
1 с. л. кисело мляко

за салатата:
1 зелена салата
100 г бекон
50 г кашкавал
3 филии хляб
зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салатата се измива добре. Нарязва се на по-големи парчета или просто се накъсва, както правят италианците.
2
В купичка или дълбока чинийка се смесват майонезата, горчицата, лимоновият сок, киселото мляко и настърганият пармезан. Аз използвам смес от краве и овче сирене (задължително по-добре узряло, защото не винаги имам пармезан). При нужда се добавя и малко сол.
3
Зелената салата се залива с половината от соса.
4
В тиган се слага нарязаният на кубчета хляб с малко зехтин, сол и черен пипер и се запържва, до златисто. Готовите крутони се добавят към салатата.
5
В същия тиган се слага беконът, запържва се до златисто и се сипва върху крутоните.
6
Накрая заливаме салатата с останалия сос и настъргваме малко кашкавал или пармезан.
Да ви е сладко.


Съвети:
Киселото мляко се слага, за да стане сосът по-лек.
Не препоръчвам да се използва салата „Айсберг“, по-добре използвайте друг вид зелена салата - по ваш вкус и избор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


111 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: