Салата „Табуле“ със зелена леща

Пъстра и свежа
Източник: Бон Апети
Дата: 09.06.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г домати
200 г зелена леща (френска)
100 мл зехтин „Екстра върджин”
1–2 връзки магданоз
2 малки глави лук
4 стръка мента
сокът от 1/2 лимон
сол на вкус

Бон Апети препоръчва:
BILLA България успешно развива проекта си „Градините на BILLA“, в рамките на който веригата осъществява ползотворно партньорство с над 30 внимателно селектирани родни производители. Благодарение на тази кампания клиентите на BILLA могат да избират между богато разнообразие от вкусни и качествени плодове и зеленчуци, грижливо отгледани в над 150 зеленчукови градини, оранжерии и лозя из цяла България. Всички плодове и зеленчуци от „Градините на BILLA“ са с гарантирано качество и вкус. Това е така не само заради внимателно подбраните сортове и семена, а и заради положените за тях грижи, както от земеделските производители, така и от експертите на BILLA. Те контролират качеството на продукцията от подбора на семена през засаждането и отглеждането, до транспорта и излагането на плодовете и зеленчуците в магазините.
Виж повече
 

Начин на приготвяне:
1
Салата „Табуле“ със зелена леща
Лещата се сварява до готовност и се отцежда.
2
Салата „Табуле“ със зелена леща 2
Лукът, магданозът и ментата се наситняват.
3
Салата „Табуле“ със зелена леща 3
Доматите се режат на кубчета.
4
Салата „Табуле“ със зелена леща 4
В купа се смесват лещата, магданозът, доматите, ментата, зехтинът и лукът.
5
Салата „Табуле“ със зелена леща 5
Салатата се овкусява със сол и лимонов сок и се разбърква.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

26.04.2020
Страхотна! Добавих и репички - много добре паснаха.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


322 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: