Салата със спанак

Източник: Бон Апети
Дата: 16.03.2010
Салата със спанак
 
Необходими продукти:
150 г твърд кашкавал
6 ленти бекон
4 с. л. олио
1 с. л. захар
1 с. л. лимонов сок
1 с. л. майонеза
2 ч. л. оцет
1 ч. л. горчица
1 скилидка чесън
400 г накъсани листа спанак
100 г нарязани на филийки репички
1/2 глава червен лук


Начин на приготвяне:
1
В голяма купа се слагат спанакът, репичките, нарязаният на филийки червен лук и настърганият кашкавал.
 

2
Приготвя се заливката, като в подходящ съд с капак се смесват олиото, захарта, лимоновият сок, майонезата, оцетът, горчицата и счуканият чесън. Съдът се захлупва и се разклаща добре, за да се смесят всички продукти.
 

3
Половината от заливката се изсипва върху салатата. (Остатъкът от соса може да се съхранява в хладилник около 3 дни.)
 

4
Беконът се нарязва, запържва се, докато стане хрупкав, отцежда се от мазнината и се натрошава върху салатата.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vikichu26 се регистрира в сайта.
Ради се регистрира в сайта.
Mina Mihaylovska се регистрира в сайта.
CuliNarnia коментира рецептата Спаначена салата с лимец
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: