Салата със сирене „Маджули”

Важно условие тук е да не оставяте сиренето да изстива, защото става жилаво и губи превъзходните си вкусови качества
Източник: Бон Апети
Дата: 14.06.2012
Салата със сирене „Маджули”
 
Необходими продукти:
2 тиквички
2 глави червен лук
3 червени чушки
50 мл зехтин
100 г белени бадеми
100 г зелени маслини без костилка
1 връзка магданоз
400 г сирене „Маджули”
5 арабски питки за дюнер
1/4 ч. л. лют червен пипер
сол на вкус

за дресинга:
100 г бакла (от консерва)
100 г цедено кисело мляко
2 с. л. сусамов тахан
1 лимон
1/4 ч. л. кимион
1 ч. л. сумак
1 скилидка чесън
10 мл зехтин
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата със сирене „Маджули”

Тиквичките и лукът се нарязват на шайби. Чушките се почистват и се нарязват на едри парчета. Намазват се с 40 мл от зехтина и се овкусяват със сол.

 


2
Салата със сирене „Маджули” 2

Зеленчуците се запичат на грил тиган.

 


3
Салата със сирене „Маджули” 3

Баклата се отцежда от водата и се разбива в блендер със сусамовия тахан, лимоновия сок, сумака и сол.

 


4
Салата със сирене „Маджули” 4

Прибавя се киселото мляко и се налива зехтина. Слагат се чесънът, стрит на паста и кимиона.

 


5
Салата със сирене „Маджули” 5

Бадемите се запичат на сух тиган до златисто. Маслините се нарязват надве, а магданозът наситно. Сиренето се нарязва на едри кубчета и се поръсва с лютия пипер. Слага се тава, покрита с пергаментова хартия (или такава с незалепващо покритие). Пече се в загрята на 220 градуса фурна, до златисто. Арабските питки също се загряват във фурната, напръскани с останалия зехтин.

 


6
Салата със сирене „Маджули” 6

Върху хляба се намазва от дресинга, разпределят се запечените зеленчуци, поръсва се с наситнен магданоз, маслини и бадеми и се слага от сиренето. Полива се леко с дресинг и се сервира.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: