Салата с цвекло и кълнове

Полезна, красива и не на последно място - вкусна
Източник: Бон Апети
Дата: 27.11.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
350 г готови кълнове от боб мунг
2 глави червено цвекло
1/2 кг китайско зеле
1 връзка магданоз
125 г сирене „Моцарела”
80 мл зехтин
1 ч. л. кимион на зърна
1 ч. л. ким на зърна
1 лимон
1 ч. л. мед
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата с цвекло и кълнове
Цвеклото се обелва, измива се и се нарязва на пръчици с дебелина 1 см. Запържва се на слаб огън в 2 с. л. от зехтина и се овкусява със сол и черен пипер.
2
Салата с цвекло и кълнове 2
Когато омекне, се слага медът и след това се охлажда.
3
Салата с цвекло и кълнове 3
Кълновете се измиват, бланшират се, докато омекнат леко, отцеждат се и се охлаждат.
4
Салата с цвекло и кълнове 4
Кимионът и кимът се запичат на сух тиган, след това се стриват в хаванче.
5
Салата с цвекло и кълнове 5
Магданозът се наситнява, китайското зеле се реже натънко и се слагат в голяма купа. Прибавя се настърганата кора на лимона, кълновете, охладеното цвекло, лимоновият сок и се налива останалият зехтин. Подправя се с кимион и ким, сол и черен пипер на вкус. Разбъркват се добре.
6
Салата с цвекло и кълнове 6
Салатата се поднася гарнирана с накъсана моцарела.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

05.01.2014
Много вкусна зимна салата!Аз я промених малко в зависимост от наличните продукти,но цвеклото сотирано по този начин става много причтно!
1.
Изпрати
лично съобщение

07.12.2013
Прекрасна рецепта за почитателите на здравословното хранене.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: