Салата с три вида боб

Засищаща шарена бобена салата, която е идеална гарнитура към печена наденица или риба
Източник: Бон Апети
Дата: 11.03.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г нахут от консерва
400 г бял боб от консерва (салатен, голям)
400 г червен боб от консерва
1 червена чушка
100 г чери домати
100 г бейби царевица (от буркан)
200 г саламурено сирене
50 мл зехтин „Екстра върджин“
50 мл червен винен оцет
1/2 връзка пресен кориандър
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата с три вида боб

Нахутът и двата вида боб се отцеждат. Чушката се нарязва на малки парченца. Царевицата и доматите се разрязват надве.

 


2
Салата с три вида боб 2

Всичко без сиренето и кориандъра се сипва в купа, овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква. Прибавят се оцетът и зехтинът и отново се разбърква.

 


3
Салата с три вида боб 3

Преди сервиране се добавя нарязания наситно кориандър и сиренето, нарязано на кубчета.


 




Съвет:  Добре е салатата да престои поне 30 минути, преди да се сервира, за да поеме всички аромати. Вместо кориандър, може да добавите пресен риган.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.08.2014
Нямах бейби царевичка ,добавих си печени зрънца.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: