Салата с риба тон и пресни картофи

Източник: Бон Апети
Дата: 03.06.2004
Салата с риба тон и пресни картофи
 
Необходими продукти:
1 кг пресни картофи (дребни)
4–5 с. л. олио
2 яйца
4 кисели краставички
1 стрък пресен лук
1 консерва риба тон (200 г)
1–2 с. л. сол
мазнината от 200 г консерва риба тон
6–7 с. л. зехтин
3 с. л. винен оцет
1 ч. л. сол
4–5 стръка магданоз
1 ч. л. сух риган


Начин на приготвяне:
1
Салата с риба тон и пресни картофи
Картофите се поставят в тенджера и се поръсват със солта. Съдът се захлупва и енергично се разтръсква, така че да се отделят люспиците. След това се измиват, подсушават се и се намазват с олиото. Поставят се в тефлонова тава. Пекат се в предварително сгорещена до температура 200–220 градуса фурна около 40 минути.
2
Салата с риба тон и пресни картофи 2
Яйцата се сваряват и се накисват в студена вода, за да се обелят по-лесно.
3
Салата с риба тон и пресни картофи 3
Заливката се приготвя, като към мазнината от консервата се прибавят зехтинът, оцетът, солта, наситненият магданоз и риганът и се разбива с тел.
4
Салата с риба тон и пресни картофи 4
Краставичките и лукът се нарязват на колелца, слагат се в салатиерата, при тях се изсипват горещите картофи и рибата тон. Още докато картофите са топли, се прибавя заливката и се разбърква добре. След като салатата изстине напълно, се декорира с нарязаните яйца.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: