Салата с пушени патешки гърди

Свежа и богата
Източник: Бон Апети
Дата: 20.11.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 бр. патешки гърди с кожа (магре)

за саламурата:
175 г морска сол
50 г захар
100 мл вино „Мадейра“
100 мл кленов сироп
4 бр. зърна от хвойна
4 стръка мащерка
2 дафинови листа

за салатата:
200 г синьо сирене
100 г бейби спанак
100 г рукола
100 г печени орехи
80 г сушени череши
1 малка глава салата радичио
1 зелена салата

за винегрета:
120 мл студено пресован зехтин
3 с. л. бял балсамов оцет
1 1/2 с. л. мед
2 ч. л. дижонска горчица
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата с пушени патешки гърди
Солта, захарта, кленовият сироп, мадейрата, клонките мащерка, дафиновите листа и хвойната се разбъркват с 2 л вода, докато захарта и солта се разтворят. Ако е нужно, сместа се загрява на котлона, а след това се охлажда.
2
Салата с пушени патешки гърди 2
Патешките гърди се почистват от излишната мазнина и се слагат в саламурата. Притискат се с нещо, за да не изплуват. Оставят се да се мариноват за около 8 часа, максимум 12.
3
Салата с пушени патешки гърди 3
След това се измиват със студена вода и се подсушават. Поставят се върху решетка и се прибират в хладилник за поне 4 часа.
4
Салата с пушени патешки гърди 4
Опушват се в уред за опушване на 70–80 градуса за 2 часа. След това се охлаждат.
5
Салата с пушени патешки гърди 5
Медът се разбърква с горчицата. Добавя се оцетът и пак се разбърква. При постоянно разбиване се налива зехтинът, докато се получи емулсия. Овкусява се със сол.
6
Салата с пушени патешки гърди 6
Радичиото и зелената салата се накъсват. Разбъркват се с руколата и спанака. Овкусяват се с винегрета.
7
Салата с пушени патешки гърди 7
Салатата се поднася, поръсена с орехи, сушени череши и синьо сирене. Сервира се с месото, нарязано на тънко.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


136 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: