Салата с пушена пъстърва в тортиля

Източник: Бон Апети
Дата: 08.06.2012
Салата с пушена пъстърва в тортиля
 
Необходими продукти:
4 тортили (готови, с диаметър 25 см)
1 връзка рукола
олио за пържене

за салатата:
200 г нахут от консерва
200 г пушена пъстърва
1 домат
1 глава червен лук
50 г маслини каламата (обезкостени)
3–4 стръка босилек

за дресинга:
4 с. л. цедено кисело мляко
4–5 стръка магданоз
1/2 ч. л. чесън на прах
1 щипка канела
кората от 1 лимон
1 с. л. зехтин
1/4 ч. л. смлян кориандър
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата с пушена пъстърва в тортиля

Тортилите се пържат на маслена баня, прегънати на две,  от двете страни (помагате си с шпатула).

 

 


2
Салата с пушена пъстърва в тортиля 2

Изваждат се върху решетка, за да се отцедят от излишната мазнина.

 


3
Салата с пушена пъстърва в тортиля 3

Нахутът се отцежда от течността, доматът и лукът се нарязват на полумесеци. Маслините се нарязват на шайби, а рибата се накъсва. Всичко се смесва в купа и отгоре се накъсва босилекът.

 


4
Салата с пушена пъстърва в тортиля 4

Магданозът се нарязва наситно, кората на лимона се настъргва. Смесват се с останалите продукти за дресинга и се разбърква.

 


5
Салата с пушена пъстърва в тортиля 5

После се сипва в салатата и се разбърква добре.

 


6
Салата с пушена пъстърва в тортиля 6

Разпределя в тортилите и отгоре се слага рукола.

 



Съвет: Веднъж изпържени, тортилите могат да се съхраняват дълго време на стайна температура.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


159 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: