Салата с пилешко и бекон

Бърза и засищаща
Източник: Бон Апети
Дата: 21.06.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г пилешки пържоли от бут (без кожа)
100 г бекон
200 г чери домати
1 малка глава червен лук
1 зелена салата
1 краставица
1 авокадо

за дресинга:
70 мл зехтин „Екстра върджин“
30 мл оцет
1 скилидка чесън
2 с. л. мед
2 с. л. дижонска горчица
1 с. л. ретро горчица
1 ч. л. риган
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата с пилешко и бекон
Чесънът се стрива на паста с малко сол и се смесва с двата вида горчица, оцета, ригана и меда.
2
Салата с пилешко и бекон 2
При постоянно разбиване се налива зехтинът. Овкусява се със сол.
3
Салата с пилешко и бекон 3
Пилешкото месо се маринова в половината от дресинга за поне 4 часа.
4
Салата с пилешко и бекон 4
След това се изпича на грил тиган от двете страни – до готовност. Нарязва се на тънки ленти и се оставя да се охлади.
5
Салата с пилешко и бекон 5
Беконът се нарязва и се пържи до златисто в сух тиган с незалепващо покритие. Изважда се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Охлажда се.
6
Салата с пилешко и бекон 6
Салатата се накъсва, лукът се реже на много тънки полумесеци, краставицата се бели и се реже на кубчета, а доматите се разполовяват.
7
Салата с пилешко и бекон 7
Авокадото се обелва и се реже на тънки ленти по дължина.
8
Салата с пилешко и бекон 8
Салатата се разбърква с лука, бекона, краставицата и доматите. Залива се с останалия дресинг и отново се разбърква.
9
Салата с пилешко и бекон 9
Сервира се с пилешкото и авокадото.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

23.06.2022
Много добре се получи и салата и пържолите.
2.
Изпрати
лично съобщение

03.05.2017
Много вкусна салата и успешно замени вечерята на моята тийнейджърка - все пак идва лято:)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.04.2017
Направих я без пилешкото (но с двойна доза бекон) и стана страхотна.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: