Салата с пилешки дробчета

Вкусна и питателна
Източник: Бон Апети
Дата: 29.03.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г пилешки дробчета
50 г радичио
50 г рукола
50 г бейби спанак
1 малка глава червен лук
100 г синьо сирене
100 мл вино „Мадейра“
100 г бекон на кубчета
200 г хляб (заквасен)
30 мл зехтин
1 с. л. соев сос Kikkoman
сол и черен пипер на вкус

за дресинга:
1 ч. л. дижонска горчица
20 мл бял балсамов оцет
40 мл студено пресован зехтин
1 ч. л. мед
1 стрък мащерка
сол на вкус

Бон Апети препоръчва:

 

Начин на приготвяне:
1
Салата с пилешки дробчета
Сложете бекона в студен съд. Включете котлона и загрейте съда. Гответе, докато беконът стане златист. Извадете го.
2
Салата с пилешки дробчета 2
В същия съд налейте 20 мл от зехтина. Загрейте го на умерен огън. Запържете почистените и нарязани надве дробчетата.
3
Салата с пилешки дробчета 3
Деглазирайте с виното и дръпнете от огъня. Нарежете дробчетата на по-малки парчета ги овкусете със соевия сос и черен пипер. Охладете до стайна температура.
4
Салата с пилешки дробчета 4
Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Нарежете хляба на едри кубчета. Залейте го с останалия зехтин и го овкусете със сол. Изпечете за 8-10 минути.
5
Салата с пилешки дробчета 5
Нарежете лука на полумесеци и накъсайте радичиото. В голяма купа смесете радичиото, руколата, спанака и лука.
6
Салата с пилешки дробчета 6
Разбъркайте горчицата с меда, оцета, зехтина, сол и листенцата мащерка - трябва да се получи гладка емулсия.
7
Салата с пилешки дробчета 7
Овкусете салатата с дресинга и разбъркайте.
8
Салата с пилешки дробчета 8
Сервирайте с натрошеното синьо сирене, бекона, дробчетата и хляба.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: