Салата с печено свинско и чеснови понички

Богата и засищаща
Източник: Бон Апети
Дата: 29.04.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г печено свинско месо
200 г салата (микс)
4 малки глави червен лук
1 люта червена чушка
2 с. л. сок от лимон
1 с. л. сусамов тахан
2 с. л. зехтин

за поничките:
270 г брашно
50 мл прясно мляко
1 връзка див чесън
1 с. л. зехтин „Екстра върджин“
1 ч. л. суха мая
1 щипка сол
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Салата с печено свинско и чеснови понички
Брашното се смесва с маята и солта. Наливат се 100 мл вода, зехтинът и млякото.
2
Салата с печено свинско и чеснови понички 2
Замесва се тесто, като се добавя и наситненият див чесън.
3
Салата с печено свинско и чеснови понички 3
Тестото се оставя да втаса, след което от него се оформят 12 топки и се оставят да втасат отново.
4
Салата с печено свинско и чеснови понички 4
След това се пържат на маслена баня.
5
Салата с печено свинско и чеснови понички 5
Месото се нарязва на тънко. Лукът се реже на лодки и се карамелизира в зехтин.
6
Салата с печено свинско и чеснови понички 6
Таханът се смесва с лимоновия сок, 3–4 с. л. вода и наситнената чушка.
7
Салата с печено свинско и чеснови понички 7
В чинии за сервиране се разпределят овкусените с дресинга зелени салати, лук, месо и начупени понички.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


214 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: