Салата с печени патладжани и домати

Пищна и богата
Източник: Бон Апети
Дата: 23.08.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 патладжана (600 г)
250 г чери домати
200 г цедено кисело мляко
2–3 краставици
1 глава червен лук
1/4 връзка босилек
1 скилидка чесън
60 г орехи
2 с. л. червен винен оцет
3 с. л. зехтин (+ за поливане)
сол и черен пипер на вкус

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Салата с печени патладжани и домати
Патладжаните се обелват, нарязват се на шайби, посоляват се и се оставят да изтече горчивият им сок.
2
Салата с печени патладжани и домати 2
След това се измиват, отцеждат се и заедно с целите чери доматчета се подреждат в тава, застлана с пергаментова хартия. Поливат се със зехтин, посоляват се и се пекат около 30 минути в загрята на 200 градуса фурна, след което се охлаждат.
3
Салата с печени патладжани и домати 3
Краставиците се обелват, разполовяват се по дължина, почистват се от семките и се нарязват на едри парчета.
4
Салата с печени патладжани и домати 4
Босилекът се наситнява и се смесва с оцета, 2 с. л. зехтин и нарязания на много тънки полумесеци червен лук. Сместа се подправя със сол и черен пипер на вкус и се сипва при краставиците.
5
Салата с печени патладжани и домати 5
Цеденото кисело мляко се разбърква със смачканата на паста скилидка чесън и се овкусява със сол, черен пипер и 1 с. л. зехтин.
6
Салата с печени патладжани и домати 6
В чинии се разпределят печени патладжани и домати, хрупкави краставици с лук и дресинг и овкусеното цедено кисело мляко.
7
Салата с печени патладжани и домати 7
Всяка порция се поръсва с накълцани орехи. По желание се украсява с листенца босилек и зехтин.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

26.05.2016
Салата се получи изключително вкусна. Тъй като патладжаните бяха малки не ги солих и не станаха горчиви. Впечатлих италианец с комбинацията - печен зеленчук, прясна краставица, цедено кисело мляко. Благодаря!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: