Салата с печени чушки и пресни картофи

Източник: Бон Апети
Дата: 11.04.2005
Салата с печени чушки и пресни картофи
 
Необходими продукти:
1 кг пресни картофи
1 връзка пресен лук
1 буркан печени чушки
50 мл зехтин
50 мл слънчогледово олио
2-3 с. л. балсамов оцет
2-3 с. л. ябълков оцет
1 ч. л. босилек
1 ч. л. риган
1/2 ч. л. гранулиран чесън
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Салата с печени чушки и пресни картофи
Картофите се изпичат цели с корите в микровълнова фурна под капак за 15 минути (предварително се набождат с вилица). Ако са по-едри, щом се изпекат, се нарязват на две.
2
Салата с печени чушки и пресни картофи 2
Лукът се нарязва на колелца, чушките – на ивици.
3
Салата с печени чушки и пресни картофи 3
Дресингът се приготвя, като зехтинът се разбърква с олиото, двата вида оцет, гранулирания чесън, ригана, босилека и солта.
4
Салата с печени чушки и пресни картофи 4
Дресингът се полива върху горещите картофи. Добавят се чушките и лукът. Отлежава 2-3 часа, като се разбърква периодично.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.06.2017
Интересна комбинация от останала зимнина и пролетни картофки. В общи линии замени вечерята.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: