Салата с пъстърва и оризови нудълс

Неустоима азиатска салата с аромат на сусамово олио и джинджифил
Източник: Бон Апети
Дата: 03.05.2007
Салата с пъстърва и оризови нудълс
 
Необходими продукти:
2 пъстърви
1 пакет оризови нудълс (200 г)
200 г соеви кълнове
1 червена чушка
1/2 връзка рукула
1-2 с. л. нишесте
1-2 с. л. соев сос
сокът от 1/2 лайм
черен пипер на вкус
пресен лук за поръсване
2 с. л. соев сос
1 с. л. олио
1 ч. л. скълцан джинджифил
1 ч. л. сусамово олио
1 ч. л. захар
1 щипка натриев глутамат
кората от 1 лайм
сокът от 1/2 лайм


Начин на приготвяне:
1
Салата с пъстърва и оризови нудълс
Оризовите нудълс се сипват в тенджера с кипнала подсолена вода и се варят 3-4 минути.
2
Салата с пъстърва и оризови нудълс 2
Сварените нудълс се охлаждат със студена вода, след което се отцеждат.
3
Салата с пъстърва и оризови нудълс 3
Пъстървите се почистват от перките и костите и се филетират.
4
Салата с пъстърва и оризови нудълс 4
Рибните филета се поставят в чиния и се поливат с отцедения сок от 1/2 лайм.
5
Салата с пъстърва и оризови нудълс 5
Отгоре рибата се полива със соев сос, поръсва се с черен пипер и се оставя да престои 10-15 минути.
6
Салата с пъстърва и оризови нудълс 6
Червената чушка се почиства от семето и се нарязва на тънки ивици. Поставя се в дълбока купа.
7
Салата с пъстърва и оризови нудълс 7
Добавят се соевите кълнове, нарязаната рукула и отцедените оризови нудълс.
8
Салата с пъстърва и оризови нудълс 8
Съставките за дресинга се смесват и се разбиват. Салатата се залива с дресинга и хубаво се разбърква.
9
Салата с пъстърва и оризови нудълс 9
Рибата се нарязва на малки парчета и се панира в смесените нишесте и вода (панировката трябва да е като гъста каша). Пържат се в обилно количество олио, докато станат златисти.
10
Салата с пъстърва и оризови нудълс 10
Изпържената пъстърва се поднася върху канапе от салата и се поръсва с нарязани пера пресен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: