Салата с панирано козе сирене

Ще останете очаровани от хрупкавото сирене и домати!
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 23.12.2013
Салата с панирано козе сирене
 
Необходими продукти:
за салатата:
350 г козе сирене
1 ч. ч. царевично брашно
3 яйца, леко разбити с 2 с. л. вода
150 г сусамови семена
2 с. л. зехтин "Екстра върджин"
4 големи домата
половин връзка босилек
100 мл винегрет 5 билки
сол и черен пипер на вкус

за винегрета от 5 билки:
¼ ч. ч. дижонска горчица
¼ ч. ч. ситно нарязан лук шалот
1 ч. ч. оризов оцет
2 с. л. китайски черен оцет или балсамов оцет
2 с. л. мирин
1 с. л. захар
2 с. л. сушен джоджен
2 с. л. сушен кориандър
1 ч. л. мащерка
2 с. л. сушен босилек
2 с. л. сушен естрагон
2 ч. ч. олио от гроздови семки или рапично олио


Начин на приготвяне:
1
Сос винегрет от пет билки: всичко без олиото се сипва в средно голяма купичка. Разбърквайки започнете да добавяте и него. Използвайте или съхранете. Може да издържи 2 седмици в хладилника.
2
Приготвяне на топлата салата:
Нарежете доматите на резени с дебелина 5 мм, лука на много тънко, а сиренето на парчета с дебелина 1-2 см.
Подредете половината от доматите в 4 чинии и ги овкусете със сол и пипер. Покрийте ги с половината лук и босилек и полейте с половината винегрет. Наредете останалите домати отгоре, овкусете отново и покрийте с останалите лук и босилек. Полейте с останалия винегрет. Оставете всичко на стайна температура за около час.

3
Междувременно, сложете брашното, яйцата и сусама в 3 чинии. Панирайте сирената в съответния ред. Подредете готовите сирена в чиния върху кухненска хартия. Загрейте голям тиган с незалепващо покритие на средна температура. Сипете олиото. Запържете сирената, докато покафеняват, като ги обърнете веднъж (около 2-3 минути на страна). Подредете сиренцата върху доматите и сервирайте веднага, докато са топли.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.02.2014
Супер мезе за ракия!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: