Салата с оризови спагети

Източник: Бон Апети
Дата: 10.12.2009
Салата с оризови спагети
 
Необходими продукти:
50 г оризови спагети
50 г корен от джинджифил
50 г бяла ряпа
50 г моркови и грах
50 г тиквички
3–4 стръка къдрав магданоз
2–3 листа селари
30 мл светъл соев сос
20 мл сусамово олио
зехтин за спагетите
50 мл зехтин
20 мл светъл балсамов оцет
20 г кафява захар
10 г сол и бял пипер
5 г смлян бял пипер


Начин на приготвяне:
1
Джинджифиловият корен се почиства, нарязва се на тънки лентички, поставя се в дълбок съд и се залива с марината от соевия сос и сусамовото олио. Оставя се в хладилник за 1–2 часа.

2
Оризовите спагети се сваряват в кипнала вода за 2–3 минути, отцеждат се добре и се поръсват с няколко капки зехтин.
3
Ряпата, морковите и тиквичките се измиват добре, почистват се и се нарязват на тънки ленти като джинджифила. Листата селари и магданозът (без дръжките) се накъсват наедро.
4
Съставките за дресинга се смесват и се разбиват добре. С половината дресинг се заливат спагетите, а с останалия – зеленчуците.
5
В подходяща чиния се прави канапе от спагетите, върху него се подреждат зеленчуците, отгоре се украсява със селарито и се поръсва с магданоза.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


136 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: