Салата с маринован октопод от о-в Самотраки

Свежа салата с гръцки привкус
Източник: Бон Апети
Дата: 14.04.2011
Салата с маринован октопод от о-в Самотраки
 
Необходими продукти:
1/2 салата „Айсберг“
1/2 зелена салата
3–4 листа пресен спанак
1 голям портокал
1 голям грейпфрут
50 г крем сирене („Филаделфия“)
100 г маринован октопод (1 консерва маринован октопод от
50 г чери домати

за дресинга:
сокът от 1/2 лимон
50 мл зехтин
морска сол и пипер меланж на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата с маринован октопод от о-в Самотраки
Всички съставки за дресинга се разбиват в купа. Зелената салата, салатата „Айсберг“ и спанакът се накъсват.
2
Салата с маринован октопод от о-в Самотраки 2
Грейпфрутът и портокалът се филетират и се прибавят към салатата. Овкусява се с дресинга.
3
Салата с маринован октопод от о-в Самотраки 3
С помощта на две лъжици от сиренето се оформят кенели и се поставят в средата на салатата.
4
Салата с маринован октопод от о-в Самотраки 4
Около тях се подреждат маринованият октопод и чери доматите, нарязани на половинки.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

22.03.2017
Салатата е свежа, лека и много подходяща за пролетни вечери с бяло вино или узо :-)
3.
Изпрати
лично съобщение

22.04.2014
Обичам всичко с октопод или всякакви морски дарове. Много ми харесва тази салата. В София предлага ли се пресен октопод някъде?
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
обожавам октопод..)))
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Изглежда наистина вкусно:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


107 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: